Zeven regels die jouw succes in de weg staan!

blog koopplein.nl‘Succes is niet zozeer wat we hebben, maar wat we zijn’- Jim Rohn

Er bestaat geen geheim waardoor je succesvol wordt. Maar succes berust ook niet geheel op toeval. Er is een aantal zaken waar je niet te veel energie aan moet besteden en die je moet proberen te vermijden:

1. ‘Bij de pakken neerzitten’.
Natuurlijk is het belangrijk om van je fouten en mislukkingen te leren. Als je lang hierover blijft treuren, kun je geen stap voorwaarts maken. Kijk niet te veel achterom, maar neem je ervaringen mee op de weg naar succes.

2. ‘Groen zien van jaloezie’.
Het helpt om naar andere succesvolle mensen te kijken. Een beetje jaloezie is niet verkeerd. Dat zorgt voor motivatie. Maar het moet natuurlijk geen obsessie worden. Aanalyseer wat ze goed doen en probeer dit te projecteren op je zelf.

3. ‘Koning Eénoog’.
Omring je met gelijkgestemden. Samen kun je prestaties naar een hoger niveau brengen. Vermijd ‘energieslurpers’, mensen die zich omringen met negativiteit. Het is erg lastig je zelf te blijven motiveren met dit soort mensen om je heen. Zorg voor positieve en succesvolle mensen om je heen.

4. ‘Koud water vrees’.
Analyseer natuurlijk grote ingrijpende beslissingen. Maar als de beslissing eenmaal genomen is, ga er dan ook volledig voor. Ga niet na je beslissing weer twijfel oproepen bij jezelf. Geloof in je zelf. Half gas bestaat niet. Altijd vol gas! Dat neemt niet weg dat je van tijd tot tijd wel moet evalueren om te kijken of je de koers moet aanpassen. Maar ga niet elke beslissing eindeloos heroverwegen, heel lang overdenken en overleggen. Dit haalt de wind uit de zeilen en dus de snelheid uit je ontwikkeling.

5. ‘Hoogmoed komt voor de val’.
Ga niet op de automatische piloot je werk doen. Blijf scherp en hongerig. Je kunt elke dag wel wat leren en toepassen. Sta altijd open voor verandering. Want stilstand is achteruitgang. Zeker in de huidige wereld, waar alles zo snel gaat.

6. ‘Praatjes vullen geen gaatjes’.
Als je een goed plan hebt, dan is dat pas een eerste stap. Neem ook de volgende en ga je plan uitvoeren. Iedereen kan wat bedenken, maar dat wil nog niet zeggen dat je de beslissing durft te nemen om het ook daadwerkelijk uit te voeren. Of laat je plan los en focus op andere zaken. Anders word je later zo’n persoon die achter de geraniums zit te mokken, dat jij ook Facebook bedacht had, voordat het geïntroduceerd werd. Stel wel duidelijk meetbare doelen op die je moet halen. Wees realistisch hierin.

7. ‘Geld maakt niet gelukkig’.
Natuurlijk is een financiële compensatie van je inspanningen noodzakelijk. Het inkomen is één van de meetinstrumenten die bepalen of je succesvol bent. Maar verlies andere niet uit het oog. Er zijn miljoenen manieren om je succes te meten. Denk aan andere mensen helpen, het inspireren van jongeren, het bouwen van kwalitatief betere producten of het milieu schoner maken. Je focus alleen op de centen leggen maakt dat je uitgangspositie verkeerd is.

Onthoud dat de belangrijkste zaken in het leven niet met geld te koop zijn, zoals liefde, vriendschap en gezondheid.

Met dank aan Inc.com en Larry Kim

Henk Meijer Google
Henk Meijer is directeur van Koopplein.nl en LinkedIn-specialist. Hij adviseert ook andere bedrijven op gebied van SEO en strategie. Hij is binnen de Koopplein-organisatie o.m. verantwoordelijk voor het online beleid en de werving van licentienemers. Koopplein.nl is een landelijk dekkend netwerk van 265 lokale handelsplaatsen op internet welke middels franchise worden geëxploiteerd.

Andere artikelen:

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zeven regels die jouw succes in de weg staan!

  1. Pingback: 110 tips om goede social media posts te maken. | Koopplein.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: