Koopplein.nl uitgeroepen tot beste marktplaats van Nederland!

directie koopplein 2014Koopplein.nl is uitgeroepen tot beste online handelsplatform van Nederland. De organisatie, met het hoofdkantoor op Waddeneiland Texel, behaalde de hoogste juryscore op een groot aantal onderdelen en kwam als duidelijke winnaar van 2014 uit de bus. Aan de verkiezing, georganiseerd door Het Nationale Business Succes Award Instituut in Rotterdam, deden alle landelijk bekende markplaatsen mee. Door de overwinning dingt Koopplein.nl nu mee naar de overalltitel: de Nationale Business Succes Award 2014.

Aan de jaarlijkse verkiezing, die in nagenoeg alle sectoren wordt gehouden, doen bedrijven mee die zichzelf hebben opgegeven en organisaties die zijn genomineerd doordat ze opvallen in hun marktsegment. Koopplein.nl, dat op lokaal niveau kopers en verkopers verbindt via een gratis online platform, trok de aandacht van de jury door haar bijzondere formule en de wijze waarop de vele lokale Kooppleinen via een franchiseconcept met elkaar worden gekoppeld, zodat een krachtig netwerk ontstaat. Uit de vijf genomineerde bedrijven in de categorie online handelsplatformen kwam het Texelse bedrijf als winnaar naar voren.

De jury
De genomineerde bedrijven werden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Michaël van Straalen, voorzitter van MKB Nederland en selfmade ondernemer,Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie aan de universiteit van Tilburg, Inge van Kemenade, algemeen directeur van Topshelf Megastores en in 2011 opvallende nieuwkomer in de Quote 500 op plek 353, en internetondernemer Ben Woldring, die in 2006 door het Amerikaanse zakenblad Business Week werd uitgeroepen tot Europees ondernemer van het jaar onder de 25.

Algemeen-directeur van Koopplein.nl, Kees-Jaap van der Kooi, is blij met de uitverkiezing. “Deze award is een mooie beloning van ons werk. Allereerst omdat alle grote marktplaatsen in Nederland ook meededen en in de tweede plaats vanwege de prestigieuze jury. Aan hun oordeel hechten wij veel waarde.”

Onderscheidend vermogen
De jury beoordeelde de deelnemers op een groot aantal punten. Er werd o.m. gekeken naar expertise, onderscheidend vermogen, ambitie, continuïteit en innovatievermogen. Koopplein.nl scoorde hoog op tal van onderdelen. Zo kreeg de organisatie voor het aspect strategie zelfs de hoogst mogelijke score en werden ook goed gescoord op visie, missie en de doelen marktbenadering en productontwikkeling.

De jury roemde het onderscheidend vermogen van Koopplein.nl: ‘Het bedrijf valt op door de ontwikkelingen vanaf de oprichting en de uitstekende reputatie in de branche. In een markt die continu in beweging is, weet Koopplein.nl door haar vooruitstrevende instelling uitstekend te anticiperen op de laatste nieuwe trends en ontwikkelingen en is zij haar concurrenten vaak een slag voor.‘ Als opvallende succesfactoren noemt de jury o.m. de marktbenadering, omzetverhoging, innovatie en de consistente managementstijl.

Meer titels
Door de winst in de categorie online handelsplatformen is Koopplein.nl ook genomineerd voor de sector-award ‘Beste in retail/consumergoods’, de titel ‘Beste in online business‘ en de overalltitel: de Nationale Business Succes Award.

Televisie
Aanstaande dinsdag maakt een Tv-ploeg opnames bij Koopplein.nl. Die worden uitgezonden op zondag 4 januari a.s. in het programma Succesfactor op RTL7 om 12.55 uur. Deze uitzending wordt herhaald op zaterdag 10 januari om 13.30 uur, eveneens op RTL7. De finaleverkiezingen zijn op 8 februari in Villa Thalia in Rotterdam.

Henk Meijer Google

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

6 reacties op Koopplein.nl uitgeroepen tot beste marktplaats van Nederland!

 1. Nou Henk, dat verdient een hele grote pluim. Proficiat! Ik zal het voort gaan zeggen! Groet, Jo

 2. Dit is op Koopplein Eindhoven herblogden reageerde:
  Een mooie erkenning van waarom ondernemen met Koopplein zo mooi is.

 3. Gefeliciteerd namens Koopplein Aalten en Koopplein Winterswijk met dit succes . De organisatie samen met al de franchiseondernemers hebben het mogelijk gemaakt om Koopplein.nl veilig en vertrouwd te maken en gratis en lokaal te houden .

 4. kooppleinmiddendrenthe zegt:

  Geweldig, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding!

 5. Lara Rose zegt:

  Gefeliciteerd! Wat een mooie en verdiende onderscheiding! Goed nieuws voor een nog succesvoller 2015!

 6. Koopplein.nl zegt:

  Dank voor de vele leuke reacties die we gekregen hebben. We zijn hier ook erg trots op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s