Crisis maakt ons ondernemend en creatief

Het aantal ZZP’ers is in de afgelopen jaren hard gegroeid. We hebben er in Nederland ongeveer 800.000. Velen zijn min of meer gedwongen door de omstandigheden met hun carrière als zelfstandige begonnen. Zij waagden de sprong in het diepe vooral omdat er geen betere alternatieven waren.

 Toekomst

En de toekomst blijft voorlopig nog onzeker. Volgens De Nederlandse Bank staan we er wat beter voor en staat ons land op het keerpunt van krimp naar groei. Maar ZZP’ers zullen daar nog niet direct iets van merken. Zij zullen ook komend jaar hard moeten blijven werken en veel moeten investeren in hun klantencontacten en zichtbaarheid. Toch zijn er ook nu volop kansen voor een carrière als zelfstandige. Uit onderzoek van Panteia onder 3000 zelfstandigen blijken de nadelen niet op te wegen tegen de voordelen van een ZZP-bestaan; slechts 1 op de 8 ZZP’ers zou terugwillen in loondienst. De rest geniet vooral van de vrijheden die het ondernemerschap biedt.

Ondernemend

De crisis maakt ons dus ondernemend; we buigen een negatieve situatie om in wat positiefs. Verandering maakt mensen ook creatief. Ze zien kansen en mogelijkheden in die hun veilige loondienstsituatie uit het zicht bleven.

Creatief

Je kunt creatief zijn in de richting waarin je zelfstandig wilt gaan ondernemen, maar ook in de wijze waarop je dat aanpakt. Als je die sprong in het diepe (te) groot vindt, kies dan voor een middenweg. Nederland telt tientallen goede franchise- en licentieformules, waarbij startende ondernemers op weg worden geholpen. Zij runnen hun eigen bedrijf, maar worden op de achtergrond gesteund door een professionele organisatie. Dat biedt meer zekerheid en versterkt het gevoel dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen.

Investeren

Een andere belemmering om de stap naar een eigen bedrijf te maken, vormen vaak de financiën. Juist als je je baan en financiële zekerheden kwijt bent, zit je niet te wachten op grote investeringen. Er zijn diverse licentie-/franchiseformules waarbij dat ook niet nodig is. Die hanteren redelijke instaptarieven en betaalbare fees. Zo houd je de risico’s beperkt.

Onderzoek

Stap niet zomaar ergens in. Voer een gedegen onderzoek uit naar de formule waarin je interesse hebt. Check de voorwaarden en kijk of het betreffende concept bij je past. En nog een laatste tip: praat met ondernemers die al zijn ingestapt. Leer van hun ervaringen en trek dan je eigen plan.

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Crisis maakt ons ondernemend en creatief

 1. Henk, je slaat de spijker op z’n kop. Crisis maakt ons ondernemend en creatief. Als je de kansen wil zien dan zijn ze er zeker. Koopplein.nl kan een perfecte opstap zijn naar zelfstandigheid.

 2. Ben Poker zegt:

  Het moet een ambitie en uitdaging zijn om ZZP’er te worden. Bedenk eerst of het voor jou de volgende stap kan zijn. Je moet constant zelf bedenken wat je moet doen en hoe je omzet scoort. Bij Koopplein.nl heb je heel veel vrijheid om je eigen koers te varen. En het is een formule die je in contact brengt met andere ondernemers waar je soms leuke contacten mee op bouwt.

 3. Werken in loondienst geeft tegenwoordig niet veel zekerheid meer. Om die reden zie je steeds meer ZZP-ers ontstaan en het afgelopen jaar hebben we veel nieuwe Koopplein.nl licentienemers mogen verwelkomen! Door de begeleiding van Koopplein Nederland (o.a. cursussen, handleidingen en een Intranet) kan iedereen succesvol zijn met zijn lokale Koopplein. De licentienemers steunen elkaar ook onderling en doordat iedereen weer een verschillende achtergrond heeft kunnen we elkaar goed aanvullen. Ook achter de schermen zíe je het enthousiasme die iedere nieuwe licentienemer meeneemt. Dit vertaalt zich naar een mooi bedrijf met eigen vrijheid gesteund door een mooie formule!

 4. Karin Vegter zegt:

  Koopplein.nl is een fijne formule waar je al je creativiteit in kwijt kunt, daar je veel vrijheid hebt om te ondernemen.

 5. Koopplein.nl zegt:

  Dank jullie allen voor jullie reactie. Het is leuk om te zien dat anderen dit ook lezen.

 6. zaanstadkp zegt:

  koopplein.nl “de andere marktplaats ”
  zit je zonder werk en je bent ondernemend, dan is koopplein de juiste formule. vanuit UWV wordt je geholpen. de eerste 6 maanden met behoud van een gedeelte van je uitkering kan je starten! zelf ben ik ook gestart met hulp van het UWV . lage kosten en goede begeleiding vanuit koopplein is starten als zzp’er nog nooit zo makkelijk geweest.

 7. kooppleinmiddendrenthe zegt:

  Ik heb inmiddels meer dan 5 jaar Koopplein Midden-Drenthe. Ben je van plan om voor jezelf te beginnen? Dan kan ik zeker de Kooppleinformule aanraden! Ik vind het nog steeds FANTASTISCH!

 8. Ook in de Achterhoek is Koopplein goed bezig , als ZZP-er ben je elke dag creatief aan het denken , het leuke is dat je dit terug ziet in de bezoekersaantallen en pageviews. Eigenlijk wordt je beloond naar inzet en dat is natuurlijk geweldig. Dat is natuurlijk wat de zakelijke adverteerder wil zien, en ……het is meetbaar . Sinds kort zijn we ook de grootste lokale autowebsite van de Achterhoek met kooppleinen in Aalten , Winterswijk en mijn buurman van Oost-Gelre .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s