In de voetsporen van Sint Maarten

Martinus van Tours. Die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar als u de link legt met 11 november gaat er misschien een lichtje branden. Deze Martinus, geboren in 316 en gestorven in 397, werd bekend als Sint Maarten. Volgens de legende deelde hij als soldaat zijn mantel met een bedelaar, die mogelijk een verschijning was van Jezus.

Hij liet zich bekeren en verliet het leger. Sint Maarten werd populair en 11 november is zijn naamdag. Die wordt in grote delen van Nederland en Vlaanderen nog steeds gevierd. Kinderen gaan met lampionnen langs de deuren en krijgen snoep en fruit.

Dat delen van Sint Maarten zien we nu terug in de nieuwe trends van duurzaam ondernemen. Een van die ‘nieuwe inzichten’ is delen en hergebruiken in plaats van bezitten en weggooien.

Wegwerpmaatschappij

We willen af van de huidige wegwerpmaatschappij. Het besef dat er alleen iets kan veranderen als we er met z’n allen de schouders onderzetten, neemt toe. Weggooien is zonde. Veel spullen kunnen best een tweede of derde ronde mee.

Steeds vaker worden zaken als auto’s en wasmachines door meerdere huishoudens gedeeld. Je hebt immers niet de hele dag door de auto nodig en een was draaien kost ook geen dag. Daarnaast worden prachtige spullen aangeboden op de tweedehands markt. Zo goed als nieuw of in prima staat. Voor een fractie van de nieuwwaarde.

Zulke superkoopjes komen we op Koopplein.nl ook regelmatig tegen. De waarde van zo’n advertentie is groter dan het bedrag waarvoor het artikel wordt verkocht. De verkoper gaat het niet alleen om het geld. Die wil graag dat zijn overtollige spullen een nieuwe eigenaar krijgen. Want ze zijn simpelweg nog te goed of te mooi om weg te gooien. De koper vindt het zonde om nieuw te kopen als er zoveel goede tweedehands alternatieven zijn. Als je dan ook nog eens in je eigen woonplaats terecht kunt voor zulke koopjes en er niet het hele land voor door hoeft te rijden, is dat een groot voordeel.

Think global

Koopplein.nl speelt in op deze nieuwe trend van duurzaam ondernemen. Think global, act local  is de boodschap. Onze gebruikers voelen zich daar goed bij. Delen wat je zelf kan missen. En zo vieren we op Koopplein.nl iedere dag een beetje Sint Maarten.

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op In de voetsporen van Sint Maarten

  1. John Smit zegt:

    Goed en leuk verhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s