Duurzaam ondernemen niet alleen voor multinationals en grote bedrijven

Als kleine ondernemer of (aankomend) starter krijg je nog weleens het idee dat duurzaam ondernemen alleen is weggelegd voor multinationals en grote bedrijven. Er worden enorme investeringen gedaan in duurzaamheid. Rapportages over efficiency en rendement, nieuwe richtlijnen en maatregelen volgen elkaar in rap tempo op.

Bedrijven buitelen over elkaar heen om te laten zien hoe duurzaam ze bezig zijn. De overheid haast zich om de regel- en wetgeving betreffende Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het pak te steken. Natuurlijk is het goed dat de bewustwording groeit, maar we moeten oppassen dat de middelen het doel niet voorbij schieten. Dat een kleine ondernemer de moed al in de schoenen zinkt bij de gedachte aan alle regels en richtlijnen waarmee hij rekening moet houden als hij duurzaam wil ondernemen. Want die kleine ondernemer is een belangrijke schakel in de duurzame ontwikkeling.

Er zijn meer kleine dan grote bedrijven en hun rol in de lokale samenleving is niet te onderschatten. Lokale bedrijven zijn maatschappelijk betrokken en in veel gevallen vervullen ze een voortrekkersrol of voorbeeldfunctie in hun gemeente.

Dus moet duurzaam ondernemen niet te ingewikkeld worden. De belangrijkste tip voor kleine zelfstandigen: gewoon beginnen. Gebruik je gezonde verstand, kijk wat er te koop is op de markt en laat je niet gek maken. De kosten gaan weliswaar voor de baten uit, maar een investering in duurzaamheid moet wel voldoende rendement opleveren.

 

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Duurzaam ondernemen niet alleen voor multinationals en grote bedrijven

 1. Ondernemen met Koopplein.nl is zeker duurzaam ondernemen. Adverteren zonder afval, alles op internet/social media. Sluit je aan, je gaat er geen spijt van krijgen!

 2. Reblogged this on kooppleintielblog and commented:
  Een mooie blog van de directeur van Koopplein Nederland, het lezen waard.
  Duurzaam ondernemen is hot.

 3. Duurzaam ondernemen met Koopplein.nl, zinvol werk met bewust oog voor milieu, mens en maatschappij. Duurzaam ondernemen met Koopplein.nl resulteert in betere bedrijfsresultaten. Het succes schuilt in het maken van bewuste keuzes die passen bij onze organisatie en goed zijn voor onze klanten. Keuzes zoals het gratis adverteren voor particulieren op onze site en ondernemers die voor een “prikkie” bij ons op de site zichtbaar kunnen zijn voor een groot publiek.

 4. ben131 zegt:

  Dat is vaak het grote probleem. Veel mensen durven niet te starten. Je moet kansen zien en dan het lef hebben om de stap te zetten. Ja, ik wordt ZZP’er. Duurzaam ondernemen is ook het recyclen van artikelen. Met andere woorden, Verkoop de spullen die je niet meer gebruikt. Anderen zijn er blij mee. Kortom, in de Koopplein formule werk je mee aan het duurzamer maken van de maatschappij.

 5. Heel goed stuk , leerzaam , en daar moeten we toch naar toe , duurzaam ondernemen .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s