Online ondernemen? Makkelijker dan je denkt!

Het zou tekort door de bocht zijn om te stellen dat online ondernemen een fluitje van een cent is.  Je moet je vooraf goed realiseren waar je aan begint en hoe. In programma’s als ‘Ik vertrek’ zie je de rampzalige gevolgen van mensen die slecht voorbereid aan een nieuw avontuur beginnen. Zo werkt het ook met ondernemen; hoe beter je bent voorbereid, hoe groter de kans op succes.

Wat heb je nodig

  • Allereerst heb je focus nodig: richt je op de dingen die belangrijk zijn en wees eerlijk naar jezelf over je eigen kwaliteiten; waar je zelf niet goed in bent, kun je beter uitbesteden.
  • Onderneem actie. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel  en zorg ervoor dat alle praktische zaken rond je eigen onderneming goed zijn geregeld.
  • Werk hard en laat je niet weerhouden door tegenslag in het begin. Toon karakter en doorzettingsvermogen.
  • Wees assertief: wat je niet weet, vraag je aan mensen die dat wel weten. Gebruik je netwerk!

 Maar het belangrijkste

Maar eigenlijk hebben we het nog niet over het belangrijkste ingrediënt van je eigen onderneming gehad: een goed idee! De niche in de markt, het Eureka!-gevoel. Kortom, een slim idee waarmee je een goede boterham kunt verdienen. Als starter valt het niet mee om zo’n niche te vinden. Uniciteit is belangrijk, maar het is onnodig om het wiel zelf uit te vinden. Verbreed je blik en kijk ook naar franchise- en licentieformules. Dat zijn organisatie die met een goed idee de markt zijn ingestapt en ondernemers zoeken om hun (digitale) filiaal te leiden. In iedere branches zijn zulke formules te vinden. Ook digitaal.

Voordelen

Zo’n formule waar je als (beginnend) ondernemer kunt instappen, is www.koopplein.nl. Dit concept exploiteert een netwerk van lokale marktplaatsen op internet. Iedere gemeente in Nederland heeft zijn eigen Koopplein. Groot voordeel voor de gebruiker is, dat alle koopjes dichtbij huis zijn. Dus geen lange reistijden, hoge verzendkosten of grote kans op oplichting. Je rijdt gewoon even langs bij iemand om te kijken naar het aangeboden product. Bovendien is adverteren op Koopplein.nl gratis.

Als ondernemer werk je vanaf huis, zonder personeel en met veel vrijheid. Je deelt zelf je dag in en bepaalt zelf je werktijden. Het voordeel van zo’n licentieformule is dat je het wel alleen doet, maar er niet alleen voorstaat. Op de achtergrond kun je vertrouwen op een professionele organisatie. Die zorgt er voor dat de omstandigheden om te ondernemen zo goed mogelijk zijn.

Tips

Als starter heb je wat aan goede tips. Hier enkele interessante links om je verder te helpen:

www.dezaak.nl

www.frankwatching.nl

www.mkb.nl

www.koopplein.nl

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s