De kop is eraf

De kop is eraf.

Nou 2012 is uit de startblokken. En gelijk staat de druk bij ons maximaal op de ketel. We hebben de weg ingeslagen tot vernieuwing. We zijn een aantal nieuwe zaken aan het plannen op onze website. Ik kan daar natuurlijk nog weinig over schrijven, aangezien de competitie altijd meeluistert. Maar we hebben zat ideeën en we gaan er de komende tijd een aantal uitvoeren.

We zijn begonnen met een rigoureuze verbouwing van ons kantoor, dat uiteindelijk tot resultaat moet hebben, dat wij de cursussen en trainingen helemaal zelf intern kunnen gaan geven. En ik moet zeggen dat er echt iets moois gemaakt van wordt. Zo kunnen onze nieuwe cursisten binnenkort met een lift onze trainingszaal bereiken. Ook kunnen we onze zaal zo inrichten, dat we de nieuwe ondernemers maximaal kunnen trainen.

We hebben inmiddels de centrale Facebook pagina geïntroduceerd. Al onze Licentienemers, inmiddels zijn dit er 64, zijn beheerder geworden van de pagina. Dit heeft als voordeel dat niet iedereen meer een individuele Facebook pagina hoeft bij te houden. Ook maakt dit de pagina sterker. We zullen snel meer volgers krijgen. Bij deze vraag ik ook iedereen ons te ‘liken’. Alle leuke nieuwtjes zullen hier ook vermeld staan.

Tja en nu hebben we ook een bedrijven pagina ontwikkel. Kijk hier voor een voorbeeld. Feitelijk bieden wij ondernemers een website aan. En omdat de URL altijd onder de extensie van Koopplein.nl valt, zal dit een positieve invloed hebben op de zoekmachines van Google voor deze ondernemer. Ons doelpubliek is dus de lokale MKB-er die geen website heeft of een website heeft die is ontwikkeld door zijn 10-jarig neefje. Maar ook richten we ons op de ondernemer met juist een serieuze website (bijvoorbeeld makelaar), die een hogere ranking wil hebben. Al met al een toegevoegde waarde voor de ondernemers, vooral als je bedenkt dat 25% van alle middenstand (bron: MKB Nederland) nog geen website heeft.

Verder zitten er een paar Kooppleiners elke dinsdag ochtend bij elkaar. Zij houden elkaar scherp. Ze gaan samen bellen voor afspraken. Twee uurtjes bellen geeft altijd rond de 30 afspraken. Als 20% van deze afspraken geconverteerd wordt in een verkoop, dan kunnen de kachels in die huizen weer goed branden. En dat is deze dagen geen overbodige luxe. We hopen nu dat deze opzet voortgang gaat vinden. Elkaar scherp houden is essentieel in verkoop. Ook herhaling van de training.

We nodigen dus onze bestaande licentienemers uit om de verkooptrainingen van ons te bezoeken. Dit doen we tegen kostprijs. Door herhaling weet je de rode lijn in een verkoop gesprek vast te houden. Elke 2 tot 3 maanden houden wij een dergelijke training.

Of het niet genoeg is, gaan we ook samenwerken met vakmanindebuurt.nl. Zij krijgen een eigen button op onze website. Iedereen die een badkamer wil verbouwen, meldt zich kosteloos aan. Vervolgens geeft VMIDB.nl de garantie dat er offertes worden gegeven door lokale aannemers. Wij zien dit als extra service naar de Koopplein gebruikers toe. Het moet nog leuker worden om Koopplein.nl te gebruiken en te blijven gebruiken.

Het zijn spannende maanden. Zeker omdat we naar aanleiding van onze nieuwsbrief wel 50 reacties hebben gehad om ondernemer te worden van Koopplein.nl. Dat zijn vele gesprekken. Vele bezoeken aan de overkant. Vele uren in de auto zitten. De kop mag er dan afzijn, dit lichaam begint het ook moeilijk te krijgen.

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s