Tussen alle feesten ook nog eens werken.

Deze week is een heel afwisselende week geweest. Feesten en herdenkingen werden afgewisseld met contracten en presentaties.

Zo heb ik maandag een goed gesprek gehad met een grote uitgever. Het lijkt me op dit moment niet verstandig met namen te strooien, maar zij zijn verantwoordelijk voor heel wat huis aan huis bladen. In feite zijn we natuurlijk concurrenten van elkaar, maar de kunst is om raakvlakken te vinden waar we elkaar kunnen versterken en samenwerken, zonder dat het een van de partijen gelijk geld kost.

Er werden een aantal interessante zaken besproken. Zo werd gesproken over de introductie van een lokale Koopplein.nl pagina. Dus de ouderwetse zoekertjes nu in de lokale krant. Wij zouden mooi deze content kunnen leveren en het is natuurlijk nooit weg om in een aantal lokale kranten een eigen Koopplein.nl pagina te krijgen.

Verder besproken we ook dat de uitgever natuurlijk ook een Koopplein kan beheren. Vestzak, broekzak, nu samen gebracht in één pak. Zou mooi zijn, de advertentie acquisitie afdeling doet nu toch al het werk. Wij als www.Koopplein.nl en ook de andere lokale Kooppleinen zouden daar garen mee spinnen. Een grote uitgever in ons team zou een goede ‘boost’ betekenen voor de algemene naamsbekendheid en zou veel lokale Kooppleinen kunnen ondersteunen met goedkope promotie.

Maar ik ben aan het dagdromen. Op dit moment is een dergelijke deal heel ver weg en tijd zal het leren of deze er ooit komt. Ik heb nog meer pijlen op mijn boog, dus we zien wel. Komende week staat een andere landelijke uitgever op de agenda om eens de mogelijkheden te bespreken.

Vervolgens op dinsdag en woensdag een contract getekend. Koopplein Schiedam en Koopplein Tilburg zijn nu online. En ik heb zeker het gevoel dat dit niet de laatste Kooppleinen zijn die ik deze maand aansluit.

Het mooiste nieuws vermeld ik als laatst, bij Alexa.com staan we nu op plaats 215! Onze doelstelling was om in december 2012 op plaats 400 te staan. Natuurlijk keken we voorzichtig al naar plaats 300, maar dit is echt ongekend. Heel duidelijk is te zien dat sinds we automatisch herplaatsen en Twitteren, onze bezoekcijfers sterk gestegen zijn, maar ook onze pageviews. Dit betekend dat ons publiek ook trouwer geworden is.

Natuurlijk is de verwachting dat we deze zomer weer een stuk terug vallen. Mooi weer is dodelijk voor onze bezoekcijfers. Maar 215 staat voorlopig in mijn geheugen gegrift. We merken dat we nu ook overal ineens veel serieuzer genomen worden. Maar daar later meer over.

Moederdag (zondag a.s.) zou een mooie dag zijn om de 200 grens te doorbreken…

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Tussen alle feesten ook nog eens werken.

  1. Schouders eronder met z`n alle, en knallen……………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s