We gaan vooruit!

Het was me het weekje wel. Veel reacties gehad op mijn vorige stuk. Ik had mijn woorden beter moeten kiezen. Ik dacht dat ik eigenlijk alleen maar voor de zoekmachines aan het schrijven was, maar dat had ik goed verkeerd. Toch wil ik in mijn blogs niet alleen een droog stukje schrijven. Ik wil heel duidelijk ook mijn mening geven over ontwikkelingen die gaande zijn.

Nieuwe Kooppleinen

Maar het gaat de goede kant op. Een paar nieuwe ondernemers hebben inmiddels toegezegd te gaan beginnen met onze formule. Schiedam en Tilburg zijn in de laatste fase. De contracten worden opgemaakt. Verder zijn Achterkarspelen en Leeuwarden het nu financieel aan het rondmaken. Van Weert en Vlaardingen hoop ik binnenkort ook wellicht een groen licht te krijgen. Papendrecht en Capelle hebben de deur op een kier staan. Ze zijn nog aan het bestuderen. Ik hoop dat we de startercursus op 6 juni weer redelijk vol hebben.

Partners

Het wordt ook drukker bij onze achterdeur. Verschillende partijen hebben zich gemeld om een strategisch partnership met ons af te sluiten. Hieronder zitten een paar grote uitgevers, waarvan eentje tot de grootste van het land behoort. Maar ook wat kleinere partijen willen graag met ons praten. Verder zat ik deze week aan tafel met twee grote Affiliated partners (Tradetrackers en Daisycon). Mijn insteek is om met 1 van deze partijen een sluitende afspraak te maken. Dat een nieuwe Koopplein ondernemer niet meer alles hoeft uit te zoeken, maar dat hij een standaard pakket krijgt aangeleverd. De Koopplein ondernemer moet dan ook een betere vergoeding krijgen. Verder moeten wij als www.koopplein.nl een betere naamsbekendheid opbouwen. Een uitdaging dus.

Vindbaarheid

Had vorige week nog een discussie met iemand over de vindbaarheid van Koopplein.nl op het net. Ik pakte 5 random advertenties. Kopieerde alleen de laatste trefwoorden. Van de 5 keer stonden we 4 keer op de 1ste pagina van Google. 1 maal zelf met een woning, helemaal bovenaan, boven Funda, etc. Ook hierin, hoewel voor de lokale Kooppleiner minder belangrijk, worden we steeds beter gevonden. Dat we in Alexa top 264 nu staan is dus te merken.

Vereniging

Het is jammer dat de vereniging zo langzaam van de grond komt. Ligt zeker niet aan de bestaande leden die hier hun best voor doen. Maar het is noodzakelijk voor de ondernemers dat een dergelijke vereniging er is. Anders gaan wij straks beslissingen doorvoeren die gevolgen kan hebben voor de lokale ondernemer, zonder dat zij inspraak daarover gehad hebben. Maar het is ondoenlijk voor ons om de discussie 50+ te houden. Ik hoop dus ook dat de vereniging er snel komt, zodat we in samenspraak met hen een aantal belangrijke beslissingen kunnen nemen.

Vooravond   

Ik voel echt dat we met het bedrijf nu aan de vooravond staan van iets groots. We zijn er nog lang niet, maar met de veranderingen in het verschiet zie ik de toekomst echt rooskleurig in. Ik durf te zeggen dat er in 2012 een totaal ander Koopplein.nl staat dan dat het in 2010 het geval was. Zowel in beleving van iedereen, uitstraling, naamsbekendheid, commerciële partners, etc. Maar alles staat of valt bij het collectief. Zij moeten de kar blijven trekken, blijvend de publiciteit zoeken, het MKB blijven bestoken. Dan komt het echt goed! En ik heb wel het gevoel dat dit met 95% van de Koopplein.nl ondernemers het geval is.

Over Koopplein.nl

Koopplein.nl is gevestigd op Texel. Wij zijn een van de snelst groeiende organisaties in Nederland. Koopplein.nl is een online handelsplaats, lokaal, veilig, duurzaam en GRATIS. Ook je eigen bedrijf starten? Neem contact met ons op, we leggen de formule graag goed aan je uit.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op We gaan vooruit!

 1. Complimenten voor dhr. Meijer.

  Koopplein Nederland is zeer goed aan de weg aan het timmeren, wat uiteindelijk moet gaan resulteren in een landelijke naamsbekendheid, dat is een kwestie van tijd.

  Wat betreft de vereniging, daar zit nu eindelijk schot in, datum wordt deze week geprikt voor een algemene ledenvergadering, en dan zal zeeer binnenkort de nieuwe vereniging een feit worden.

  Ook in Almere merk ik dat de naamsbekendheid aan het groeien is, echter we moeten met z`n alle keihard aan de weg blijven timmeren, en niet achterover gaan leunen in onze stoel. Met z`n alle de schouders eronder en doorgaan.

  Fijne dag allen,

  Groeten,

  Ronald Sol
  Koopplein Almere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s